This project involved the renovation of an existing Church and community centre.  The brief was to revitalise the tired building into a modern Church with additional worship space.


Located on a busy street corner, Motus designed a new auditorium seating 600 people, which provided a new focal point for the site.  Internally, massive exposed steel beams fan out from above the stage embracing the curved seating arrangement, while suspended timber panels provide the space with acoustic quality.  Precast concrete walls wrap the main auditorium and culminate with a huge tapering column that is the visual and diagrammatic focal point of the entire structure.

THE MOTUS ADVANTAGE

Motus designed a structure that was efficient and something to be celebrated.  Ridged geometric design was employed to further strengthen the architectural characteristic of the original complex.  This was all achieved on very restricted budget.