Located in the heart of Maylands on Eighth Ave, the brief was to design a space that celebrated the history and structure of the existing 90 year old building and could incorporate the local arts scene within the café/bar space.


Recycling existing materials from site was fundamental to the aesthetics. The existing internal volume was retained, with aging steel beams and timber structure above exposed and celebrated.

The existing building (originally a cinema) has now been revitalised and repurposed into a contemporary hospitality space.

THE MOTUS ADVANTAGE

Motus used innovative design to upcycle and integrate as much of the original material as possible into the new fitout.  The original timber staircase was reused for benchtops and stage flooring, and the painted profile of the original stair remains on the wall behind the bar.  Demolished face bricks were re-used for the stage, bar, storage and dividing walls.